In schooljaar 2022-2023 zal Studio De Mol Taal- en Rekendans verzorgen op de volgende basisscholen:

Kindcentrum O3/Jan van Nassauschool in Den Haag (SCOH)
Kindcentrum de Branding in Egmond aan Zee (TABIJN)
Basisschool de Bosschool in Bergen N-H (TABIJN)
Basisschool de Regenboog, school voor nieuwkomers en azc in Heerhugowaard (BLOSSE)
Kindcentrum het Fluitschip in Hoorn (TALENT)
Basisschool de Springschans in Petten (SURPLUS)
Basisschool de Willem-Alexanderschool in Bergen N-H (TABIJN)
Basisschool de Don Bosco in Wieringerwerf (SARKON)
Kindcentrum het Baken in Sint Pancras (TABIJN)

Opvallend is dat scholen die in schooljaar 2021-2022 voor een of meerdere korte periodes Taaldans® en Rekendans® kozen, nu graag een heel schooljaar rond Taal- en Rekendans® willen voor hun peuters, kleuters en groepen 3. Dit is wat scholen over de methode en over onze werkwijze zeggen.

Leerkrachten van de groepen 1-2-3 en directie Noord-Holland, zomer 2022
Lieve Miranda,
Wij én de kinderen hebben afgelopen schooljaar van je geleerd en genoten!
Dank je wel!! Geniet van de zomer en tot volgend jaar.

 

Leerkracht groep 1-2 Zuid-Holland, mei 2020
Ik krijg hele leuke reacties terug van de ouders op jouw Corona-video’s. Sommige ouders doen zelf mee met de Taaldans en Rekendans video’s. A. doet de video’s helemaal zelfstandig, hij kan er volgens moeder geen genoeg van krijgen. Ik kreeg leuke foto’s van haar. T. doet alleen maar mee als zijn moeder de kamer verlaat.

 

Leerkracht groep 1-2 Zuid-Holland, mei 2020
De Spaanstalige moeder van E. begreep onze Nederlandse weekplanning voor het thuiswerken niet. Toen heb ik telkens een Taal- en Rekendansvideo van jou als uitgangspunt genomen. Als moeder en zoon de video hadden gezien, dan kenden ze de begrippen en daar paste ik dan zijn weekplanning op aan. Zo kon E. toch thuisonderwijs volgen tijdens de Corona-crisis. Dank je wel!

 

Leerkracht groep 1-2 Zuid-Holland, april 2020
Ik ben zo blij met jouw videolessen Taaldans® en Rekendans®. Ik gebruik ze in ook in mijn groep. (De video’s waren oorspronkelijk bedoeld voor de kinderen thuis. red.) De kinderen zijn superenthousiast en ik zoek telkens het juiste thema erbij: de kleuren, de voorzetsels, ritme, tellen enz. Ontzettend bedankt dat je zoveel moeite hebt genomen, het werkt écht heel fijn!

 

Directie basisschool Noord-Holland, voorjaar 2020
Miranda, de leerkrachten, de IB-er, de ouders, de kinderen en ik, iedereen is enthousiast over jouw Taaldans® en Rekendans® lessen. Volgend jaar willen we heel graag wéér met je samenwerken!

 

Leerkracht groep 1-2, Sint Jozefschool Egmond, voorjaar 2018
Ik geniet elke week van je lessen en ik niet alleen, de kinderen doen heel goed mee en hebben veel plezier. Je benadert de kinderen op een hele positieve manier waardoor ze je enthousiasme delen. 

 

Leerkrachten Matthieu Wiegmanschool, zomer 2017
Wat ontzettend fijn is aan de danslessen van Miranda is het aanbod op maat. Ze bedenkt haar lessen rondom het actuele schoolthema en past haar lessen aan op de behoeften van de kinderen en zelfs op het individuele kind. De kinderen genieten volop van het bewegen, het luisteren naar de muziek en de theorie die Miranda ze aanreikt. Dank voor de waardevolle en onmisbare lessen!

 

Amy (mama van Rosalie 2,5 jaar) over Sámen Peuterdansen, mei 2017
Naar aanleiding van de dansles hebben we het boek KRRR…okodil gehaald in de bibliotheek. Rosalie was om onbekende reden altijd heel bang voor krokodillen. Dus toen we gingen dansen rondom het prentenboek KRRR… okodil dacht ik eerst wel even: oei, hoe zal dit gaan? Maar nu heeft Rosalie een handvat om om te gaan met haar angst. Iedere keer als het eng wordt gaan we stampend door de woonkamer als het boze nijlpaard, dat de krokodil weg jaagt! Heel erg leuk!

 

Ella (mama van Noa 2 jaar en 8 maanden) over Sámen Peuterdansen, april 2017
Noa zit op Peuterdansen (inmiddels 2e cursus) bij juf Miranda en heeft het heel erg naar haar zin! Samen met andere kinderen dansen, springen, ontdekken en lachen, hoe leuk is dat. Onze kleine meid kijkt er de hele week naar uit. Vooral de stop dans is een hit. Het is echt een aanrader voor zowel de kids als de ouders. Dit zal voor ons zeker niet de laatste cursus zijn bij Miranda, want wat een topper ben je!!

 

Daniëlle (mama van Fenna 2 jaar) over Sámen Peuterdansen, maart 2017
Wat een ontzettend leuke danslessen! Ons dochtertje Fenna danst de hele de dag de krokodil na en heeft de grootste lol als ze dan mag grijpen! We hebben ontzettend genoten van onze moeder-dochter dansmomentjes.

 

Joreen (mama van Joëlle 3 jaar) over peuterdansen (zonder mama), februari 2017
Onze dochter Joëlle danst elke zaterdagochtend met Juf Miranda op Balletschool Heerhugowaard. Wat een geluk dat wij juf Miranda op deze manier hebben leren kennen. Joëlle geniet enorm van het dansen, voor haar een geweldige manier om kennis te maken met sport, spel en dans. Wij zijn erg blij met deze juf!

 

Yanise, groepsleidster Kiddies, over de workshop peuterdans tijdens de Nationale Voorleesdagen, januari 2017
Bijna alle dreumesen en peuters van de Olympiaweg werden dolenthousiast toen we hen vertelde dat zij straks dansles zouden krijgen van Studio de Mol! Op een enkeling na die écht geen zin hadden om te gaan dansen hoor! 😉 Dit duurde niet lang want,  Miranda kwam met gekleurde emmertjes, blauwe slingers en stickers om op de grond te plakken. Dit zorgde natuurlijk voor veel nieuwsgierigheid en vragen. De dansles ging over het prentenboek “De kleine walvis” en ieder kind mocht op een paarse sticker gaan zitten.  We gingen roeien door het water, hard blazen als de wind, schelpen verzamelen op het strand en in emmers stoppen, water in emmers doen en op de walvis gooien, golven nadoen en mooie bewegingen maken met een blauwe slinger op de muziek. De kinderen vonden het geweldig en gaven Miranda nog een dikke knuffel als bedankje!
 
 
Aimée Créton, groepsleerkracht i.o. groep 1-2, Bergen, januari 2017
Super Danslessen! Gedurende de 8-weekse workshop hebben de kinderen van groep 1/2 van de Bosschool met veel plezier gedanst. De kinderen hoefde geen moeilijke pasjes aan te leren. Ze werden op een speelse manier uitgedaagd om veel te bewegen. Ieder kind kon goed mee doen op zijn of haar eigen niveau. Miranda sloot met haar danslessen goed aan op de belevingswereld van de kinderen. Ze past zich aan op de leeftijdsgroep en het thema dat actueel is binnen de school. De lessen hebben een vaste structuur met een goede methodische opbouw. Ze ontwerpt leuke uitdagende lessen die elke week verder worden uitgebouwd. Hierbij maakt ze gebruik van verschillende attributen. De kinderen hebben succes ervaringen en komen blij terug in de klas. Een echte aanrader dus!
 
 

Yvonne Hendriks, groepsleerkracht groep 3, Bergen, januari 2017
De danslessen worden gegeven door een  dans docente die haar uitleg en het niveau goed aanpast aan  de groep. Met humor en enthousiasme worden de kinderen worden door haar uitgenodigd om te laten zien wat ze kunnen en durven. Door de prettige sfeer voelen de kinderen zich vrij om te bewegen op hun eigen niveau. Plezier staat hier voorop en niet het resultaat.

 

Groepsleerkracht groep 4, Egmond aan den Hoef, april 2016
Ik wil je eerst vertellen dat ik je lessen heel leuk vind en dat ze ook zo in elkaar zitten dat de kinderen gelijk kunnen meedoen. Je corrigeert de kinderen op een onopvallende manier en dat is ook prettig. Jammer dat de kinderen aan het einde de dag zo moe zijn. Vooral de jongens hebben daar last van. Tijdens het dansen zie ik de kinderen lachen en genieten. Mooi is dat want x zegt het niet leuk te vinden terwijl hij de hele tijd lacht…

 

Barbera (mama van Féderique 2,5 jaar), over Sámen Peuterdansen, januari 2016
Miranda creëert op een fantasierijke manier een vertrouwde omgeving waar je met je kindje(s) heerlijk kunt spelen en dansen.

 

Groepsleerkracht groep 1-2, Heerhugowaard, voorjaar 2015
Wat een fijn tempo en wat een leuke materialen. Jouw lessen passen écht bij hoe kleuters zijn. En wat fijn dat je zo flexibel was dat onze vijf peuters vandaag mee mochten dansen.

 

Organisatiecommissie Feestweek v.e. basisschool in Heerhugowaard, mei 2015
Geweldig! Dat je dat kan! De hele week elke dag dansen met onze groepen. Onophoudelijk enthousiasmeren en moed inspreken. De leerkrachten vonden het ook heel leuk en leerzaam. Kun je ook elke week komen?
Studio de Mol, combinatie taal en dans voor groep 7, artikel Lex Eliens
Studio de Mol, combinatie taal en dans voor groep 7, artikel Lex Eliens