Abonneer je op de nieuwsbrief van Studio De Mol en ontvang waardevolle inspiratie over bewegend leren met het jonge kind. Voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen van Studio De Mol, Taaldans en Rekendans, dans in het primair onderwijs en dans op de voorschool. Je ontvangt maximaal 1x per maand een inspiratie-mail.

inschrijven nieuwsbrief studio de mol


Facebook

Studio de Mol

Studio de Mol is een pop-up dansschool voor dans en educatie op elke locatie. Taal- en Rekendans/Vakdocent dans/Cultuurcoach dans. Studio de Mol helpt (voor) scholen bij bewegend leren met het jonge kind. Omdat het past bij het jonge kind zijn natuurlijke beweeglijkheid en zijn natuurlijke leermethode. Omdat kinderen veel beweging nodig om volledig tot ontwikkeling te komen. Omdat we soms nog te veel zitten in het onderwijs. Omdat bewegend leren loont! Omdat het mij makkelijk afgaat help ik jou/jouw school/kinderopvangorganisatie graag met inspiratie workshops voor professionals. Of ik kom de bewegend leren lessen zelf geven: Taaldans en Rekendans. Voor lessen, workshops en bijscholingen. #taaldans #rekendans #bewegendleren. Kijk voor gratis en betaald aanbod ook eens op www.studiodemol.nl #taaldans #rekendans
Studio de Mol
Studio de Mol3 dagen geleden
Van de week schreef ik al iets over het heel verlegen kind, maar niet altijd is verlegen zijn de reden dat een kind nog niet (ogenschijnlijk) meedoet. Soms moet -als vreemde eend- eens goed bekeken en gekeurd worden 😉. Sommige leerkrachten voelen ongemak als de kinderen de lessen van de gastdocent of vakdocent niet meteen volop zichtbaar meedoen. Ik leg je uit, waarom ik dat niet nodig vind en waarom ik dat anders zie. Hopelijk kijk jij er na nu ook anders naar. Observeren van het gedrag van de kinderen in jouw groep, kan je zoveel brengen! Goed weekend alvast.
Studio de Mol
Studio de Mol3 dagen geleden
De Taalklas van de Boswaid (kinderen die net in NL zijn leeftijd groep 3 t/m groep 8) in Egmond leert de Nederlandse taal 8 weken lang door te dansen en bewegen en zingen over de woorden uit hun thema: buiten spelen. Woorden die aan bod komen zijn: huppelen, springen, draaien, wachten, lopen, glijden, klimmen, fietsen, schoppen, hinkelen, recht-krom, breed-smal. Maar ook de bal, de schommel, het zand, de hinkelbaan. Een voor een. Tegelijk. En zo veel meer. (Vandaag heb ik mijn eigen ouderwetse krijtbord in de speelzaal. Handig want daar kunnen de woorden en platen op!)
Studio de Mol
Studio de Mol3 dagen geleden
Laatste winactie! Doe er je voordeel mee!
Studio de Mol
Studio de Mol5 dagen geleden
Nieuwe scholen bezoeken zorgt voor nieuwe uitdagingen. Sommige kinderen zijn wel heel erg verlegen. Hoe ga je daarmee om in je dans/bewegingsles? https://www.studiodemol.nl/hoe-beweeg-ik-met-het-verlegen-kind/
Studio de Mol
Studio de Mol7 dagen geleden
Ondanks dat er veel discussies zijn over het wel of niet met peuters en kleuters werken over sneeuw als het nog niet sneeuwt, doe ik het lekker toch! Ten eerste omdat we niet weten of het uberhaupt nog gaat sneeuwen en wanneer. Ten tweede omdat ik niet overal invloed heb op de thema's en hun volgorde en ten slotte omdat het té leuk is! Hier wat activiteiten-ideetjes voor in jouw groep. Veel plezier gewenst!
Studio de Mol
Studio de Mol1 week geleden
'Juf, die is echt!' riep een jongetje gisteren heel erg verbaasd bij het zien van mijn soeplepel.
Ik werk het liefst met échte, concrete materialen bij mijn peuters en kleuters. Dus gaan de groenten in een echte pan, bewegen en balanceren we met echte borden en schep ik de zelfgemaakte soep op met een echte soeplepel. En soms levert dat verrassingen op, ook voor mij: blijkbaar is er vorig schooljaar een échte aardappel op zolder geraakt tussen alle plastic groenten. Zijn spruitje stak trots omhoog toen het deksel optilde van mijn materialenbak. 😂 Goed weekend gewenst!
Scroll Up