Abonneer je op de nieuwsbrief van Studio De Mol en ontvang waardevolle inspiratie over bewegend leren met het jonge kind. Voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen van Studio De Mol, Taaldans en Rekendans, dans in het primair onderwijs en dans op de voorschool. Je ontvangt maximaal 1x per maand een inspiratie-mail.

inschrijven nieuwsbrief studio de mol


Facebook

Studio de Mol

Studio de Mol is een pop-up dansschool voor dans en educatie op elke locatie. Taal- en Rekendans/Vakdocent dans/Cultuurcoach dans. Studio de Mol helpt (voor) scholen bij bewegend leren met het jonge kind. Omdat het past bij het jonge kind zijn natuurlijke beweeglijkheid en zijn natuurlijke leermethode. Omdat kinderen veel beweging nodig om volledig tot ontwikkeling te komen. Omdat we soms nog te veel zitten in het onderwijs. Omdat bewegend leren loont! Omdat het mij makkelijk afgaat help ik jou/jouw school/kinderopvangorganisatie graag met inspiratie workshops voor professionals. Of ik kom de bewegend leren lessen zelf geven: Taaldans en Rekendans. Voor lessen, workshops en bijscholingen. #taaldans #rekendans #bewegendleren. Kijk voor gratis en betaald aanbod ook eens op www.studiodemol.nl #taaldans #rekendans
Studio de Mol
Studio de Mol11 uren geleden
Fijn dat onderzoekers het met mij eens zijn 😁
Laten we allemaal meer dansen, meer bewegen, beter voor ons lijf zorgen. Ik ben vanochtend al weer vroeg, precies daarmee, gestart. En het dansen start na de lunch. Fijne maandag!
Studio de Mol
Studio de Mol4 dagen geleden
Omdat het totale onzin is om tot 1 januari te wachten (en omdat mijn jaartelling toch meer gelijk loopt aan een schooljaar dan aan een kalenderjaar), begin ik vandaag met een van mijn twee nieuwe goede voornemens! Wish me luck!
Studio de Mol
Studio de Mol5 dagen geleden
Ik wens jou een mooi Sinterklaasfeest vandaag!
Studio de Mol
Studio de Mol5 dagen geleden
Eind januari vind er een interessante dag plaats geheel in het teken van bewegend leren met HJK. Ben jij een jonge kind-professional? En? Ben jij erbij? (Vrijdag 24 januari 2020 in het Huis van Utrecht.)
Studio de Mol
Studio de Mol7 dagen geleden
Gisteren een STOM! Vandaag een LEUK!
Leuk! Hartelijke knuffels van kleuters, zomaar even tussendoor.
Leuk! Als de intern begeleider jouw mening komt vragen over een kleuter die eruit springt!
Leuk! Als een school meteen snapt waarom jij niet met meer dan 30 kinderen tegelijk werkt (moet ik ze echt iets leren of alleen even bezig houden?)
Leuk! Wanneer hele families komen kijken naar de openbare danslessen ter afsluiting ergens.
Leuk! Wanneer de ouders van een kleuter spontaan meedansen als kind ineens niet meer durft (door het publiek)
Leuk! Wanneer een kind dat nauwelijks spreekt in de klas, haar eerste zin in jouw oor fluistert.
Leuk! Wanneer je ondekt dat kinderen thuis hebben geoefend, spontaan!
Leuk! Wanneer de leerkracht zo maar even binnenwandelt en een rondje mee danst en zingt!
Leuk! Dat je hoort en ziet dat jouw methode werkt bij de kinderen.
Leuk! Dat er zoveel plezier van je lessen af straalt dat de halve aula aan peuters, dreumessen, ouders en groot-ouders voor het raam staat te kijken.
Leuk! Om Taal- en Rekendans docent te mogen zijn voor zo heel veel kleine energieke kinderen!
Studio de Mol
Studio de Mol1 week geleden
STOM!
In de Linda! is er een rubriek. Vandaag lucht ik mijn hart.
Stom! Dat er geen politicus eens de moeite neemt om een week lang volop mee te draaien in een klas in het p.o. Zodat ze écht kunnen ervaren wat werkdruk maakt. (En dus in een halve ochtend 10 minuten elke groep bezoeken, maar een volledige week in 1 groep alstublieft!)
Stom! Dat altijd de inkt op is, wanneer je besluit iets te printen.
Stom! Dat gymzalen (en ook klaslokalen) geen betere klimaatbeheersing hebben. (Te heet om te dansen, te weinig zuurstof om te denken, te vochtig om gezond te zijn.)
Stom! Dat mensen in de trein vaak meer plaats bezet houden dan ze nodig hebben.
Stom! Dat mensen in het theater, op een festival, in een museum (bij een openbare les) niet meer genieten van het moment, maar alles door een piepklein venster bekijken.
Stom! Dat die mensen niet doorhebben dat het hinderlijk is voor de rest (in het theater, of het kind, bij openbare les.)
Stom! Dat het nog geen vakantie is 😁 (Pixabay)
Scroll Up