Bewegend leren

Na vier dagen beurs…

Taal- en Rekendans op de NOT

Vereerd

De NOT van 22 januari tot en met 26 januari in de Jaarbeurshallen in Utrecht. En ik was erbij. Vier hele dagen stond ik daar te vertellen over bewegend leren op muziek, hoe dat eruit ziet, wat het oplevert voor de kinderen, voor de peuters, de kleuters en de groep 3 kinderen. Elke dag was er een live workshop of presentatie rondom dit onderwerp in het theater. Elke dag kwamen er mensen langs, die ik kende of mensen die mij kenden. Volgers van social media die ik nog nooit live had ontmoet. En ik voelde me vereerd!

Overweldigd

De aandacht was overweldigend. We werden opgemerkt, vanuit onze kleine stand. Overal liepen Wisse Wisjes (onze weggever, ons gratis beweeg-meteen-met-jouw-groep presentje). We werden tot twee keer toe gevraagd om een extra presentatie te houden, wat een eer! Mensen die mij kennen of volgen, kwamen langs in de stand en namen hun collega’s en andere mensen mee ernaartoe. (Waarvoor dank!) Ook de reacties via Whats App, Linked In, Facebook en via de mail waren overweldigend en positief.

Drukte bij de stand

Prikkelarm

En toen was het voorbij. Ik ging naar huis met mij eigen aanwinsten. (Daarover later meer.) En nam 1 dag vrij. Helemaal alleen op de bank onder een dekentje met een goed boek. Eindelijk prikkelarm. Daarna begon de gewone werkweek weer. Ik ging nog twee avonden ontzettend vroeg naar bed en dacht dat ik er dan wel weer zou zijn…

Uitgeschakeld

Maar dat liep even anders.
Ik moet er voor de volledigheid even bij zeggen, dat dit mijn allereerste beurs ooit was. Ik stond vier aaneengesloten dagen op meteen de grootste onderwijsbeurs van Nederland. Als groentje. Mensen die mij kennen weten dat mijn interne routeplanner niet zo heel goed werkt. Dus alleen al laveren tussen al die andere stands in overweldigende kleuren door onderweg naar onze eigen stand, was een heel prikkelrijke en spannende onderneming. En als dat al spannend is 😉 Nee even zonder dollen, voor wie nooit een beurs heeft gedaan: wat hard werken is dat! De hele dag op ‘aan’ staan. Continue nieuwe mensen voor je neus waaraan je met de beste bedoelingen op de allerbeste manier wilt uitleggen wat je brengt. Maar uiteraard zijn al die mensen anders. De ene persoon wil het heel graag met je hebben over wat je dan exact doet op de werkvloer, de andere persoon wil liever weten waarom dat wat brengt zo belangrijk is, weer een ander wil horen hij of zij dat ook zelf kan, hoe dan. Dus bij elk persoon ben je in zeer korte tijd aan het kennismaken, afstemmen en verbinding maken. Om te kunnen antwoorden op alle vragen. En dat kost heel veel energie. Veel meer dan ik had kunnen vermoeden vooraf. Daarom was ik de afgelopen twee weken nauwelijks zichtbaar. Ik was nog steeds hartstikke moe. Ik sliep en sliep en sliep maar bij. En ik werd nog ziek ook. (Wat fijn was, want anders neem ik echt de benodigde rust niet…)

Elke dag een ander enthousiast team!

Dankbaar, uitgerust, uitgeziekt

Maar nu ben ik er weer!
En ik ben jullie heel erg dankbaar. Dankbaar dat er zoveel mensen langs zijn gekomen, dankbaar dat jullie zo geïnteresseerd zijn in wat wij brengen. Dankbaar dat jullie zo geweldig meededen met de workshops en presentaties! En dankbaar voor álles wat ik op de NOT heb geleerd. Ik ben nu weer uitgerust en uitgeziekt en ik ben er klaar voor om weer verder te gaan waar we gebleven waren.

Bewegend leren.
Workshops voor professionals en Taal- en Rekendans lessen voor het jonge kind. Meer informatie hierover vind je op mijn vernieuwde website. Neem er gerust een kijkje, je bent van harte welkom!

Dit artikel werd je aangeboden door
Miranda Molhoek | Studio de Mol |
Bewegend leren met HJK

Miranda Molhoek

2 Reacties

 1. Miranda Molhoek zegt:

  Marieke, wat lief! Toch ben ik stiekem wel blij dat deze beurs maar eens in de twee jaar plaats vind. Wij zijn er dan wel weer bij (er wordt al vergaderd over hoe en wat) maar hebben nu dus nog even de tijd voor andere leuke en spannende dingen! 😉 Groet, Miranda

 2. He lieve Miranda, super goed van je, je hebt het toch maar mooi ‘even’ geflikt op de beurs.
  En nu weet je dat het slopend is.
  Maar alles went dus volgend jaar gewoon lekker weer toch?
  Het is nodig, jullie zijn nodig, JIJ bent nodig!
  Groet, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *