Bewegend leren

Kleutervoeten

kleutervoeten

Kleutervoeten

Kleutervoeten…

Voeten, ik heb er iets mee. Ik dans al sinds ik kan lopen (schijnt) en mijn voeten, brengen me overal waar ik wil gaan. Nu ik van bewegen en dansen mijn werk heb gemaakt kom ik met nog heel veel méér voeten in aanraking. Blote voeten, ‘besokte’ voeten, grote voeten, kleine voeten, voeten in balletschoenen, spitzen of tapdansschoenen. Frisse voeten, zanderige voeten en stinkvoeten. Ja, die laatste horen ook bij mijn werk. Maar het allermooiste vind ik kleutervoeten. Kleutervoeten zijn fantastisch en een mooie metafoor voor het leven. Kleutervoeten kunnen dingen die wij allang verleerd zijn: grijpen met de tenen, alle kanten op floepen (zonder klachten te geven), tenen afzonderlijk bewegen, zwaaien met de voeten. Kleutertenen maken zich nog nergens druk om, leven in het moment en herstellen snel! Kijk maar eens goed als je kleutervoeten in je omgeving hebt.

kleutervoeten

Groeiende voeten

Kleutervoeten staan voor mij ook voor groei. Letterlijk én figuurlijk. Is jou wel eens opgevallen hoe snel het de eerste jaren gaat? De groei van een mensenvoet? Van babyvoetje tot forse kleuter? Ongekend. Kleutervoeten zijn meestal zeer verdraagzaam. Kijk maar naar de foto. Zou jij je slippers lang zo kunnen dragen? Deze kleuter danste zo een hele les Taal- en Rekendans met mij mee. Daarnaast zal een jongste kleuter zijn schoenen nog zo aantrekken als op de foto, maar het zal niet heel lang meer duren voordat dit kind doorheeft: hé, zo hoort dat niet. En ze zal het dan vervolgens anders doen. Groei dus!

Foto!

Ik heb dus iets met voeten. En deze foto’s wilde ik je niet onthouden. Want ook als jij niks met voeten hebt… deze foto’s maken allicht een glimlach bij je los?

Studio de Mol, Miranda Molhoek

 

Dit stuk is geschreven door Miranda Molhoek, trotse eigenaar van Studio de Mol; voor dans en educatie op elke locatie.
Ik help scholen en peuterscholen bij bewegend leren op muziek. Zowel door het geven van lessen Taal- en
Rekendans aan de kinderen als door het geven van inspiratie workshops aan pedagogisch medewerkers en leerkrachten.
Meer weten? Bezoek me op
www.studiodemol.nl of opwww.facebook.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *